A legkisebb árú jegyet keresed?

Kazahsztán Korgalzhyn Állami Természetvédelmi Terület

Gyakran ismételt kérdések és válaszok Kazahsztán Korgalzhyn Állami Természetvédelmi Terület


1. Mikor van a legjobb idő látogatni Korgalzhyn Állami Természetvédelmi Területet?

A legjobb idő a látogatásra az év nagy részében áprilistól októberig van.

2. Hogyan juthatok el Korgalzhyn Állami Természetvédelmi Területre?

Lehet bérelni autót vagy taxit Astanából, és a területre vezető út közel áll a városhoz.

3. Van-e belépőjegy a területre?

Igen, van belépőjegy. Az ár függ az időtartamtól és az látogatók számától.

4. Milyen állatok és növények élnek a területen?

A területen sokféle állat található, mint például a hattyúk, ritka madarak, antilopok, varjak és egerek, valamint a sas, rétisas, karvaly és a gyurgyalag. A területen található növények közül a tölgy, szil és a fűzfák dominálnak.

5. Mit tehetek a területen?

A területen lehet túrázni, kerékpározni, horgászni, madármegfigyelni, és vadászni. Azonban a vadászat csak az engedéllyel rendelkezőknek engedélyezett.

6. Milyen szálláslehetőségek vannak a területen?

A területen található kempinghelyek és szállodák.

7. Hogyan tarthatom tiszteletben a természetet látogatásom során?

Kérjük, tartsa tiszteletben a területet, ne szemeteljen, ne dohányozzon, és kerülje a vadállatok zavarását. Használjon újrahasznosító palackot, és ne hagyja maga után a szemétet.


Szállás Kazahsztán Korgalzhyn Állami Természetvédelmi Terület


Magyarország szomszédságában, a Kelet-európai síkságon található Kazahsztán rengeteg természeti szépséggel dicsekedhet. Közülük talán az egyik legizgalmasabb és leginkább lenyűgöző a Korgalzhyn Állami Természetvédelmi Terület. A terület a központi Kazahsztánban helyezkedik el, és mintegy 130 kilométerre van a fővárostól, Nur-Szultántól.

A Korgalzhyn Természetvédelmi Terület az UNESCO Világörökség része, és az elsők között kapta ezt a rangos címet Kazahsztánban. Az 1991-ben alapított terület összesen több mint 300 000 hektárt foglal magában, és rengeteg bámulatos állat- és növényfajnak ad otthont.

Az egyik legkiemelkedőbb vonzereje az itt tartózkodó madárvilág. A terület egyfajta "megálló" a migrációs útvonalakon, így számos ritka és veszélyeztetett madárfaj található itt. Aroszttyal, gólyafajok, hercegnő lilek, récefajok és flamingók csak néhány a sokféle madárból, amelyeket a területen megfigyelhetünk. A madárfajok mellett a területen számos emlős állat is él, például a dzsúdik, rókák és őzek.

A Korgalzhyn Természetvédelmi Terület egy eldugott kincs, amelyet csak kevesen ismernek. A területhez való hozzáférés korlátozott, és csak vezetett túrákon keresztül lehet felfedezni. Az itt élő vadon élő állatok zavara nélkül láthatunk, és a lenyűgöző táj nyugalmát élvezhetjük.

A területen található szállás lehetőségek megfelelőek, de egyszerűbbek és természetközelibbek, mint a városi szállodák. Akár kempingezni szeretnénk, akár egy kis falusi vendégházat kedvelünk, mindenki megtalálhatja a számítását. Fontos azonban, hogy előre foglaljunk, mivel a terület az év egyes időszakaiban nagy népszerűségnek örvend és a szállások hamar betelnek.

A Korgalzhyn Természetvédelmi Területen három fő látványosság található, amelyek mindenképpen érdemesek a látogatást. Az egyik a hydro posta, ahol lehetőség nyílik hajókázásra a tengervasak csodálatos lágyságával. Különböző madarak, halak és növények láthatóak itt. A második a Karasy sziget, amely az egyik legnagyobb vízparti terület, ahol számos madárfaj fészkel. Végül a faunia az az ökológiai övezet, amely a terület közepén található, és számos vízi és szárazföldi életközösséget tartalmazza.

A Korgalzhyn Állami Természetvédelmi Terület a természet barátainak paradicsoma. Az itt található számos teremtmény és a varázslatos táj mindig lenyűgözni fogja az embert. Ha valaha is úgy érzi, hogy Kazahsztánba látogat, és szeretné felfedezni a természet csodálatos oldalát, ne felejtse el meglátogatni ezt a lenyűgöző helyet.


Időjárás Kazahsztán Korgalzhyn Állami Természetvédelmi Terület


A Kazahsztán Korgalzhyn Állami Természetvédelmi Terület az ország egyik legfontosabb vizes élőhelye, amely jelentősége miatt 2008-ban került fel a UNESCO Világörökség listájára. Ez a terület a Szemey és Keskenak folyók által övezett sztyeppék összessége, és bőséges növény- és állatvilágot tulajdonít magáénak.

Az időjárás Korgalzhynban változatos és évszakonként eltérő. Az általános klímahasználatnak megfelelően itt található a mérsékelt kontinentális éghajlat, ahol a hideg, száraz téli időszakok és a forró, száraz nyarak jellemzőek.

Télen, amely általában november és március között tart, a hőmérséklet gyakran a mínusz 20 fokot is elérheti. A hideg és száraz levegő több hónapon keresztül a régió fölött marad és a hóval eltakart tájat hozza létre. A fagy és az alacsony hőmérséklet az állatok számára is kihívásokat jelent, mivel a vízfelületeket és a takarmányforrásokat befagyasztja. Ebben az időszakban a vadon élő madarak gyakran elhagyják a területet a melegebb éghajlatú területek felé.

A tavaszi hónapok, áprilistól júniusig, a téli hideg lassan enyhül és az élet visszatér a területre. A növények virágba borulnak, a vízfelületek fokozatosan felengednek és a madarak visszatérnek a fészkelésre. Az április és a június közötti hónapokban a hőmérséklet általában 10 és 20 fok között mozog.

Nyáron, július és szeptember között, a hőmérséklet jelentősen emelkedik és elérheti a 30-40 ° C-ot. Ez az időszak általában száraz, kevés esővel, de a nagy hőmérséklet miatt a természetvédelmi terület folyói és tavai kitűnő helyszínné válnak a madarak és más állatok számára. A fák leldobzódva és bőséges zöld fűszerű talajt hoznak létre, amely számos őshonos állatot vonz.

Az őszi hónapokban, októbertől novemberig, a hőmérséklet változékony. Az erősen kontinentális hatás miatt az időjárás előrejelzése nehéz feladat. Az októberi es hónapokban az átlaghőmérséklet 10 és 20 fok között változik, míg novemberben jelentősen csökken és 0 és 10 ° C közé esik.

Az időjárás a Kazahsztán Korgalzhyn Állami Természetvédelmi Területen látványos hatással van a tájra és az itt élő állatokra. A különleges éghajlati körülmények miatt ez a terület egyedülálló élőhellyé válik, és számos ritka és veszélyeztetett fajnak ad otthont.


Repülőjegy Kazahsztán Korgalzhyn Állami Természetvédelmi Terület


Korgalzhyn Állami Természetvédelmi Terület Kazahsztánban található, és a világ egyik legnagyobb szárazföldi tájegységeinek részét képezi. A terület egyedülálló élővilágával és különleges látványosságaival vonzza az utazókat. Azonban az utazóknak, akik Kazahsztánba látogatnak, fontos tudniuk a repülőjegyek árait a területre.

A Kazahsztánba utazók jellemzően a fővárosra, Nur-Szultanba (korábban Astana), repülnek, majd onnan továbbutaznak Korgalzhynba. A repülőjegyek árai függenek a reptéri indulási ponttól, az időponttól és a légitársaságtól. Általában a repülőjegy árai magasabbak a nyári hónapokban, és olcsóbbak az őszi-téli időszakban. A legjobb idő, hogy olcsó repülőjegyeket találjon, ha előre tervezi az utazást, és a beszerzési időszak előtt több hónappal foglalja le a jegyeket.

Azok számára, akiknek korlátozott a költségvetése, az Air Astana kazah légitársaság az egyik legjobb lehetőség repülőjegyekre. Az Air Astana a legnagyobb és legmegbízhatóbb légitársaság Kazahsztánban, és számos célállomást szolgál ki nemzetközi szinten is. Az utasok élvezhetik a kifinomult szolgáltatásokat, mint például a szórakoztató rendszert, az üdítőket és az ételeket.

Az Astana Kazahstan Intercontinental Airport a legközelebbi repülőtér Korgalzhyn Állami Természetvédelmi Területhez. A repülőtér az nemzetközi szinten is szolgáltat, és a turisták nem csak Kazahsztánban, hanem Európa, Ázsia és Afrika számos országába is továbbutazhatnak onnan.

Az utazóknak fontos odafigyelniük, hogy milyen időpontban foglalják le a repülőjegyeket, és milyen csomagolási előírásokat kell betartaniuk. Kazahsztán télies éghajlata miatt az utazóknak meg kell gondolniuk az öltözködésüket, és javasolt hozni mindenruhafélét - a közepes meleg és a sarkvidéki hideg időjárási körülményeknek megfelelően.

Az utazás a Korgalzhyn állami Természetvédelmi Területre kellemes élmény lehet bárki számára, aki élvezi a természeti szépségeket, és a vadvilággal való együttélést. Azonban az utazás előkészítésekor fontos részletesen tájékozódni a repülőjegyekről és a szükséges dokumentumokról, hogy a lehető legkellemesebb és érdekesebb utazási élményben legyen részünk.


Ünnep Kazahsztán Korgalzhyn Állami Természetvédelmi Terület


Korgalzhyn Állami Természetvédelmi Terület egy gyönyörű és különleges hely Kazahsztánban. Az ide utazóknak lehetőségük nyílik felfedezni a terület gazdag természeti értékeit és megismerkedni a helyi kultúrával. Ez az igazán különleges és színes nyaralási lehetőség mindenki számára vonzó.

Korgalzhyn Állami Természetvédelmi Terület a világörökség része, és hatalmas jelentőséggel bír az ökológiai rendszer szempontjából. Az itt található madarak gazdag közössége valóban lenyűgöző. Korgalzhyn híres a vízi- és partifüles nyári ludak fészkelőhelyeiről, de több mint 300 ismert madárfaj is él itt. A látogatóknak különleges lehetőségük nyílik a madarak megfigyelésére és fényképezésére.

A terület másik jellegzetessége a szikes tavak rendszere, amelyek lenyűgöző látványt nyújtanak a látogatóknak. Ezek a tavak természetes szűrőként szolgálnak a Korgalzhyn-medencéből érkező víznek, és jelentős ökológiai rendszert képeznek. A terület továbbá az ázsiai sajtoslepény kifejezetten fontos élőhelye is, amely egy egyedülálló növény az áthatoló talajú síkságokon.

A látogatóknak lehetőségük van részt venni különböző túrákon és kirándulásokon, amelyek megismertetik Kazahsztán más természeti és kulturális csodáival. A legtöbb túraidejében a területen töltött időt a madárlesésnek szenteli, de a látogatók meglátogathatják a helyi falvakat is, hogy megismerjék a környék felhőtlen életét és találkozzanak az ott élő emberekkel.

A területen rendelkezésre állnak szálláslehetőségek a látogatók számára, beleértve a kempingeket és a vendégházakat. Aki inkább életemódot választ, az házakat bérelhet a környező falvakban. A helyi éttermek és kávézók kiváló lehetőséget kínálnak a helyi konyha és specialitások megkóstolására.

A terület fenntartására és védelmére irányuló intézkedések részeként néhány tevékenység korlátozott. A látogatóknak fontos az etikett és a környezeti elvek betartása, hogy megőrizzék ezt a gyönyörű természeti területet a jövő generációi számára.

A nyaralás Kazahsztán Korgalzhyn Állami Természetvédelmi Területén különleges és különleges élményt nyújt a természet szerelmeseinek. A madárlesés, a szikes tavak és a helyi kultúra felfedezése a terület kihagyhatatlan részét képezi. Ez az utazás egyedülálló lehetőséget nyújt arra, hogy megismerjék és megtapasztalják Kazahsztán vad és vonzó oldalát.


A legnagyobb online repülőjegy-kínálat

98% boldog ügyfelek

Záruka a legkedvezőbb árra

A legkedvezőbb repülőjáratok a világ minden sarkába

Vegye meg a legolcsóbb jegyet azokra a helyekre, amelyek látványuknál vagy különlegességüknél fogva elkápráztatják Önt!

Repülőjegyek felderítése