A legkisebb árú jegyet keresed?

Izland Þingvellir (Nemzeti Park)

Gyakran ismételt kérdések és válaszok Izland Þingvellir (Nemzeti Park)


1. Mit lehet csinálni a Þingvellir Nemzeti Parkban?

A Þingvellir Nemzeti Parkban számos tevékenységet végezhetünk, például túrázhatunk a parkban, felfedezhetjük a történelmi és kulturális helyszíneket, mint például a Parlament emlékművét és az Új-világokat. Emellett lehetőségünk van búvárkodással és hegymászással eltölteni az időt.

2. Mit jelent a Þingvellir?

A Þingvellir az Izlandi Parlament történelmi helyszíne, amely 930-ban volt megalapítva. Ez az első Izlandi Parlament helyszíne is volt.

3. Van lehetőség fürdésre a Nemzeti Parkban?

Igen, a Nemzeti Parkban található számos forrás és termálvíz, amelyek alkalmasak fürdésre. A leghíresebb azonban a Silfra-vízöblözet, amely az egyik legjobb hely a világon a búvárkodásra.

4. Mennyibe kerül a belépő a Þingvellir Nemzeti Parkba?

A Nemzeti Parkba való belépés ingyenes, azonban számos tevékenység, mint például a Silfra búvárkodás vagy a hegymászás, díjköteles lehet.

5. Mikor a legjobb látogatni a Þingvellir Nemzeti Parkot?

A legjobb idő a park látogatásához a nyári hónapokban van, júniustól szeptemberig. Ez az időszak ideális a kirándulásokra és a szabadban való tevékenységekre. Azonban fontos tudni, hogy az időjárás változékony lehet, még a nyári hónapokban is, így mindenki fel kell készülni a hideg és a csapadékos időkre is.


Repülőjegy Izland Þingvellir (Nemzeti Park)


Ha Izlandra tervezel utazást, akkor nem hagyhatod ki Þingvellir Nemzeti Parkot. Ez a park az egyik legfontosabb látnivaló Izland szigetén, és ami még jobb, könnyen elérhető repülővel.

Számos légitársaság kínál járatokat Izland fővárosába, Reykjavíkba. Leggyakrabban a Icelandair és a WOW Air vállalatok repülnek Izlandra, de más légitársaságok is elérhetőek. A repülőjegyek ára általában változik az időtől és az évszaktól függően, így érdemes előre tervezni és időben lefoglalni a jegyedet.

Miután megérkeztél Reykjavíkba, könnyen eljuthatsz Þingvellir Nemzeti Parkhoz. A Nemzeti Park kb. 50 kilométerre található a fővárostól, és az autópálya közelében helyezkedik el, így autóbérlés ajánlott.

Az autóbérlés Izlandon könnyű és kényelmes. Számos autókölcsönző van a repülőtéren és Reykjavíkban is, ahol különböző típusú autókat bérelhetsz. Legyen szó nagyobb autóról, hogy kényelmesen elférjen az egész család, vagy terepjáróról, hogy könnyedén felfedezhesse a hegyeket és a vad természetet Þingvellir Nemzeti Parkban, biztosan találsz számodra megfelelő autót.

Ahogy elhagyod Reykjavíkot és haladsz az autópályán, lassan megjelennek a lenyűgöző tájak, amik Izlandra jellemzőek. Ahogy közeledsz Þingvellirhez, az utazás még izgalmasabbá válik, hiszen megcsodálhatod a vulkáni tájat és a kristálytiszta tavakat. A parkban gazdag a növény- és állatvilág, és ha szerencséd van, akár meg is láthatod a híres izlandi lovakat, vagy éppen a sziklákon bújó óceáni lángokat.

Þingvellir Nemzeti Parknak történelmi és kulturális jelentősége is van. A park helyet adott Þingvallavatn, Izland legnagyobb és legmélyebb tavának, valamint az Þingvallavatn-völgynek, ahol a világ első demokratikus parlamentje, a Thingvellir Alþingi található. Ez a parlament a 10. századtól a 18. századig ült össze, és fontos politikai és jogi célkitűzéseket ért el.

A parkban lehetőséged van túrázásra, horgászásra és még búvárkodásra is, mivel Izland északi részén található az Európában egyedülálló hőforrások és termálbarlangok rendszere, ami csodálatosan kiegészíti a park természeti szépségeit.

Amennyiben ellátogatsz Þingvellir Nemzeti Parkba, biztosan elragad majd a park lenyűgöző szépsége és a történelmi jelentősége. Ízleld meg a vad szépséget és az izlandi történelem egyensúlyát, miközben élvezed az utazást Izland varázslatos természetében.


Időjárás Izland Þingvellir (Nemzeti Park)


Az időjárásról Izlandon Þingvellir Nemzeti Park területén

Izland, a vulkáni hegyek, gleccserek és lenyűgöző tájak hazája, híres az extrém időjárási feltételeiről. Izland időjárási viszonyai rendkívül változatosak és kiszámíthatatlanok lehetnek, különösen Þingvellir Nemzeti Park területén. Ez a gyönyörű park az ország fővárosától, Reykjavíktól mindössze 45 percre található, és a világörökség részét képezi.

Þingvellir Kárhozatok völgyében található, ahol az Európai és az Amerikai tektonikus lemezek találkoznak. Ez a geológiai csoda egyedülálló látványosságokkal, vízesésekkel és sziklás szurdokokkal büszkélkedhet, amelyeket a világ minden részéről érkező látogatók csodálattal szemlélik.

Az időjárás Þingvellirben gyakran szélsőséges lehet. Az egyik kiemelkedő jellemzője И-zlandnak az az időjárási jelenség, hogy egyetlen helyen tapasztalhatjuk mind a négy évszakot egyetlen nap alatt. Ez azt jelenti, hogy lehet, hogy ködös és hűvös reggelt élvezhetünk, de a nap folyamán a nap ellen is küzdhetünk. Ez az időjárási instabilitás lenyűgöző látvánnyal párosul, mivel a sötétfelhők a hegyek mögül előbújva, napfényben és esőben egyszerre utazhatnak.

Az Þingvellir Nemzeti Parkban tapasztalható hőmérséklet rendkívül változatos. Nyáron a hőmérséklet általában 10-15 fok között mozog, de a nap további órái és az időjárás előrejelzése nélkül is jelentősen változhat. Az éjszakai hőmérsékletek pedig általában lecsökkennek 5-10 fokra.

Télen az időjárás még jelentősebben befolyásolja az Þingvellir Nemzeti Parkot. Az egyik fő kihívás, amellyel a látogatóknak szembe kell nézniük, a szél. Az erős szelek a park területén jellemzőek, és a hőmérséklet mínusz 10 fok alá is süllyedhet. A kiszámíthatatlan időjárás és az intenzív hideg miatt különösen fontos, hogy a látogatók megfelelő ruházatban érkezzenek, például vastag kabátban, sapkában, sálban és kesztyűben.

Az eső és a hó is gyakran előfordul Þingvellirben, különösen ősztől tavaszig. Az Þingvallavatn tó környezetében sokszor tapasztalhatóak záporok, amelyek még jobban felerősítik a park vad és természeti szépségét. Azonban érdemes felkészülni az eső és a hó lehetőségére, amely befolyásolhatja a túrákat és a látogatást a parkban.

Összességében az Þingvellir Nemzeti Park egy csodálatos látványosság, amely okozhat némi fejtörést az időjárást illetően. Fontos, hogy bárki, aki erre a helyre érkezik, készüljön fel mindenféle időjárási körülményre. A megfelelő ruházat és az időjárásnak megfelelő felszerelés elengedhetetlen, hogy mindenki élvezhesse a park csodálatos tájait, függetlenül attól, hogy aznap milyen időjárás várja Őket.


Szállás Izland Þingvellir (Nemzeti Park)


Az izlandi Þingvellir Nemzeti Park egy ideális helyszín azoknak, akik szeretnének eltávolodni a város nyüzsgésétől és egy teljesen más világba csöppenni. A park egyedülálló geológiai adottságairól és történelmi örökségéről híres, és kiváló lehetőséget nyújt az aktív életmódot kedvelők számára.

A szállás lehetőségei ebben a területen változatosak, a leggyakoribb a kemping és a szálloda. A kempingben történő tartózkodás egy valódi izlandi élményt nyújt, lehetővé teszi számunkra, hogy közvetlenül az izlandi természetben éljünk. A kemping tökéletes kikapcsolódási lehetőséget kínál mind a családok, mind az egyedülálló utazók számára. A kemping nagysága és a modern felszerelések lehetővé teszik a kényelmes tartózkodást a természetben.

A szállodák kényelmét kedvelők számára a Þingvellir Nemzeti Parkban számos lehetőség áll rendelkezésre. Az Izland egyik legkiemelkedőbb szállodája, a Ion Adventure Hotel, nagyszerű helyszíne a parklátogatásokhoz és a környék felfedezéséhez. Az ellátás minősége és a szobák felszereltsége garantálják a kényelmes pihenést és a kényelmes alvást a hosszú utazás után.

Ha úgy döntünk, hogy az Þingvellir Nemzeti Parkban maradunk, akkor egyes látogatók számára kihagyhatatlan élmény a tradicionális izlandi ételek kóstolása, mint például a házi kenyér, hal- és borjúpörkölt vagy a birkamájkrém. Ezek az ételek a helyi jellegzetes termékekből készülnek, és valóban ínycsiklandóak.

Összességében a Þingvellir Nemzeti Park egy gyönyörű hely, mely lehetőséget ad a természeti csodák és az izlandi életforma valódi megismerésére. A terület kiváló lehetőségeket nyújt a szállások és az étkezések terén is, és a látogatók számára minden megvan, amire szükségük lehet az izlandi természet csodáinak élvezetéhez.


Ünnep Izland Þingvellir (Nemzeti Park)


Az izlandi Þingvellir Nemzeti Park egy igazán különleges hely, amit semmi máshoz nem lehet hasonlítani. A park a világ egyik legnagyobb tektonikus régiója, a Mid-Atlantic Ridge találkozópontján fekszik, ami már önmagában is lenyűgöző lehetőséget kínál a turistáknak.

A Nyugat-Európát és Észak-Amerikát összekötő tektonikus régió számos látnivalót kínál, amelyek közül az egyik legismertebb a Peningagjá-szakadék. A tektonikus lemezek közötti repedés által kialakított hatalmas szakadék általában a nyugati parkbejáratnál található, és minden látogató számára elérhető.

Az Þingvellir Nemzeti Park az ország egyik leglátogatottabb helye, és a turisták széles skálája látogat ide minden évben. A park számos tevékenységet kínál, amelyek között szerepelnek az egyszerű sétautak, a hegymászás, az ejtőernyős ugrás, a búvárkodás, a téli sportok, a halászat és az állatok megfigyelése.

A park az izlandi történelem egyik legfontosabb helyszíne is, és korábban a nemzeti törvényhozás (Alþingi) találkozóhelye volt, ami a 10. századtól a 18. századig a politikai élet középpontjában állt. Az Þingvelliri kihalt falujában több, mint 50 épület található, amelyeket az állambiztonság korábban használt, amikor még az ide vasúton és fiaként érkeztek a látogatók.

A nemzeti parkban található gyönyörű természeti területek között van a Law Rock (Lögberg), amelynek tetején a törvényhozók ülésekülése kezdődött. Az erdős rész a flóra és a faunál lenyűgözőbb a természettudósok számára, míg a kőzetek alatti eredeti, természetes káderek csodálatraméltóak a búvároknak.

Az Þingvellirben található különösen érdekes cél a Silfra-aréna, az óceán szivárogtató források találkozópontja. A kristálytiszta víz az izlandi jégkorszak tiszta, friss tápanyagot szolgáltat a helyi növényvilágnak. A tiszta víz és a hihetetlenül szép természeti környezet egy valódi kalandot ígér búvárhajók számára.

Összességében az Þingvellir Nemzeti Park az egyik legkülönlegesebb és legvonzóbb hely az egész izlandi szigeten. A parknak olyan sok látványos dolgot nyújt, hogy a turisták többsége nem érezheti megbízónak magát. A páratlan (de nem eléggé bonyolult) autós útvonalak miatt a park könnyen elérhető és látványos, így az Þingvellir-re látogatók veszélyeztetés nélkül fedezhetik fel a területet. Ha az izlandi nyaralása valóban különleges és felejthetetlen élményekkel teli legyen, akkor az Þingvellir a turista tetejére kerül a listán!


A legnagyobb online repülőjegy-kínálat

98% boldog ügyfelek

Záruka a legkedvezőbb árra

A legkedvezőbb repülőjáratok a világ minden sarkába

Vegye meg a legolcsóbb jegyet azokra a helyekre, amelyek látványuknál vagy különlegességüknél fogva elkápráztatják Önt!

Repülőjegyek felderítése