A legkisebb árú jegyet keresed?

Írország Newgrange

Időjárás Írország Newgrange


környékén!

Newgrange, Írország egyik legismertebb neolitikus emlékhelye, melynek építése több mint 5 ezer évre nyúlik vissza, és az UNESCO Világörökségi helyszínek közé tartozik. Az intézmény célja, hogy megmutassa a neolitikus kor térbeli szerveződésének és a fénysugárzásnak az építészeti kultúrában történő alkalmazásának különleges társadalmi és kulturális jelentőségét.

Az ír időjárás azonban gyakran kihívást jelenthet azok számára, akik ellátogatnak a Newgrange-hez. Az általános időjárás a térségben a szigetország tipikus, és változó, gyakran esős időkre lehet számítani.

A legjobb ideje a látogatásnak az Ír Bölcsek Napján, vagyis december 21-én van. Ez az időpont azért különösen fontos, mert az épület belső kialakítása lehetővé teszi, hogy a nap sugarai átszűrődjenek a bejárati ajtón és elérjék a központi sírkamra hátsó falát, ami lenyűgöző fényjátékot eredményez.

Azonban, akik ellátogatnak a Newgrange-hez, érdemes felkészülniük minden időjárási helyzetre. Az általános hőmérséklet az év során általában 5 Celsius-fok körül alakul, de lehetnek melegebb napok is. Az eső szinte minden évszakban előfordulhat, és szélsőséges időjárás is előfordulhat – például a viharos szél beterítette a hegyeket havazással.

A legjobb tipp, ha a Newgrange-hez látogat, az, hogy készüljön fel minden időjárási helyzetre és öltözzön megfelelően. Ajánlott kényelmes, réteges öltözetet viselni, és ne felejtsd el a vízálló kabátot, a sapkát és a kesztyűt sem. Amennyiben nagyobb csoporttal látogatnának, jó kiegészítő a széles körben alkalmazható esernyő.

Az időjárás miatt a Newgrange-hez nem mindig lehet könnyen hozzáférni, de ha megfelelően felkészültek, élvezhetik az Ír Bölcsek Napjának különleges csodáját, és csodálhatják e középkori kincset, amely bemutatja a neolitikus kor nagyságát és tudását.


Repülőjegy Írország Newgrange


Newgrange, Írország egyik legnépszerűbb turistalátványossága, amely Tumulus (mögött temetkezési kamra) és még sok más régészeti kincset rejt. Ez az épület a neolitikus kortól, mintegy 5000 éves időszaktól származik, és a több száz tonnás kövek precíz elhelyezkedésével készült.

Ha szeretnéd meglátogatni ezt a lenyűgöző helyet, akkor nézzen ki repülőjegy-opciókat Írországba. Nagyon kényelmes és gyors módja annak, hogy eljuthass az Emerald-szigetre, és felfedezd annak csodálatos látnivalóit.

Számos légitársaság kínál járatokat Írországba. Két fő repülőtér fogadja a nemzetközi járatokat: a Dublin és a Shannon repülőterek. Ezek az átfogó repülőterek, amelyek hozzáférést biztosítanak az ország többi részéhez is. Azonban, ha Newgrange-t szeretnéd meglátogatni, a Dublin repülőtere a legmegfelelőbb választás. Ez azért van, mert Newgrange mindössze 30 km-re található a Dublintól északi irányban, így a legközelebbi repülőtérhez sokkal közelebb helyezkedik el.

Számos légitársaság kínál repülőjegy-opciókat Dublinba, így könnyű megtalálni a hozzád legjobban illő ajánlatot. A jegyárak általában függnek a kiválasztott légitársaságtól, az utazás időpontjától és a foglalás időpontjától. Előzetes foglalás és rugalmasság az utazási dátumokkal során előnyösebb lehet, mert ez lehetővé teszi, hogy jobb árakat találj és időben felkészülj.

A repülőút Dublinba számos helyről indítható. Az európai nagyvárosokból könnyen elérhetők közvetlen járatok, és az észak-amerikai városokból is vannak közvetlen repülőjáratok Írországba. Ha Észak-Amerikában vagy, valószínűleg a legkényelmesebb utazási lehetőség egy közvetlen járat a New York-i JFK repülőtérről Dublinba. Az ezredfordulót követően az Írországba tartó utazási lehetőségek jelentősen megnövekedtek, így könnyen elérhetővé vált a turisták számára.

Miután megérkeztél Dublinba, könnyű eljutni Newgrange-ba. Választhatsz autóbérlést, amely lehetővé teszi számodra, hogy felfedezd a környéket saját tempódban. Az autópálya hálózat jól ki van építve, így egyszerű a vezetés. Azonban, ha nem szeretnél autót bérelni, akkor a tömegközlekedési opciókat is választhatod. Buszok és vonatok is közlekednek a Dublinból Newgrange irányába, és lehetővé teszik az utasoknak, hogy kényelmesen eljuthassanak a temetkezési kamarához vezető útra.

Elengedhetetlen, hogy Newgrange-ba történő látogatásodat előre tervezd, mivel itt korlátozott a belépési lehetőség. A látogatók száma naponta korlátozott, így előzetes foglalás szükséges. A foglalás során biztosítsd magad, hogy rendelkezel a Newgrange történelmének és jelentőségének alapvető ismeretével, hogy teljes mértékben kihasználhasd a látogatásodat.

Írország sok csodálatos látványosságot kínál, és Newgrange egyike azoknak, amelyek mindig lenyűgözik a látogatóit. Repülőjegyek foglalása Írországba a lehető leghatékonyabb módja az utazásnak, és számos lehetőséget kínál azon turisták számára, akik fel akarják fedezni ezt az évmilliók óta történelmi országot. Ismerd meg Írország népi kultúráját, légy része a lenyűgöző történelemnek és érezd a varázslatos atmoszférát, amely Írországot körüllengi.


Gyakran ismételt kérdések és válaszok Írország Newgrange


1. Mi az Írországban található Newgrange?

Newgrange egy ókori neolitikus emlékhely Írországban. Ez az egyik legismertebb és legfontosabb neolitikus lelet Írországban, amelyet a UNESCO Világörökség részeként ismertek el.

2. Hogy juthatok el Newgrange-be?

Newgrange a Boyne-folyó völgyében található, és a legközelebbi település Navan. Autóval könnyen megközelíthető az M1-es autópályán keresztül Dublin felé. A helyszínre történő látogatáshoz ajánlott előzetesen foglalni a jegyeket a hivatalos weboldalon.

3. Mennyibe kerül a belépőjegy Newgrange-be?

A belépőjegy ára felnőttek számára általában körülbelül 7-13 euró között van, attól függően, hogy melyik időszakban látogatjuk meg. A gyerekek és a diákok többnyire kedvezményes jegyet kapnak.

4. Mikor érdemes ellátogatni Newgrange-be?

Newgrange látogatható április végétől szeptember közepéig. Az ideális időpont a nyár eleje, amikor több az órányi nappal és az időjárás is kedvezőbb. Fontos azonban megjegyezni, hogy a belépés csak előzetes foglalás alapján lehetséges.

5. Milyen egyedülálló tulajdonságai vannak Newgrange-nek?

Newgrange egyike azon kevés neolitikus épületeknek, amelyekben alkalmazták a vérvörös kő védelmét és a jól kidolgozott építészeti tervezést. Az emlékhely különlegessége az, hogy a megfelelő szögben elhelyezkedő felkelő napfény bevilágít egy szűk folyosón és megvilágítja a középkori termet.

6. Van-e vezetett túra Newgrange-be?

Igen, a látogatók vezetett túrán vehetnek részt Newgrange-ban. A látogatás során tájékoztatást kapnak a hely történelméről, az építészeti jellemzőkről és a régészeti felfedezésekről. A vezetett túra mindenképpen ajánlott, mivel így részletes és alapos információkat kaphatunk az emlékhelyről.

7. Van-e parkolóhely Newgrange közelében?

Igen, van ingyenes parkolóhely a Newgrange közelében. A látogatók autóval közvetlenül megközelíthetik a helyszínt, és biztonságosan parkolhatnak az ott található parkolóban.

8. Mit kell viselnem Newgrange látogatásakor?

Ajánlott kényelmes ruhát és lábbelit viselni, mivel a látogatás gyalogosan történik. Az időjárásnak megfelelően érdemes rétegesen felöltözni, mivel a területen nincsenek árnyékos területek, amelyek védelmet nyújthatnának a napsütéstől.

9. Lehet fényképezni Newgrange-ban?

Igen, a látogatóknak engedélyezett fényképezni a Newgrange területén, de a belső teremben tilos a fotózás, hogy megőrizzék az ősi falakat és díszítéseket.

10. Milyen más nevezetességek vannak a közelben, amit érdemes meglátogatni?

A Boyne-völgyben számos más nevezetesség található, amelyek közül néhány az Ír Régészeti Világörökség része. Ilyen például a Knowth dombja és műemlékei, valamint a Dowth túraközpont. Érdemes felkeresni ezeket a helyeket is, hogy teljes képet kapjunk a térség történelméről és kulturális örökségéről.


Szállás Írország Newgrange


Írország egyik legismertebb és leglátogatottabb nevezetessége Newgrange, ami egy 5 000 éves kőkori temetkezési hely és egyben ősi szállás is. Ez az előkelő helyszín egyedülállóan gazdag történelemmel és kulturális örökséggel rendelkezik, amely elvarázsolja az ide látogatókat.

Newgrange az Ír Világörökség része, és a Brú na Bóinne nevű tájvédelmi területen található, amely Írország legfontosabb archeológiai találkozóhelye. A Newgrange egy hatalmas kőhalmazból áll, amely az őskori ember által emelt földhalmazokkal, kövekkel és néhány szertartási helyiséggel van gazdagon díszítve.

Az építmény közvetlen közelében található a Boyne folyó, amely hozzájárul a táj szépségéhez és atmoszférájához. Az ide látogatók a Newgrange-i központból induló vezetett túrákon vehetnek részt, amelyek során megismerhetik a régészeti leletet és annak történetét, valamint a környék természeti szépségeit.

A helyszín lenyűgöző tulajdonsága a téli napforduló idején történő megvilágítása. A Newgrange bejáratánál található egy központilag elhelyezett körablak, amely speciálisan tervezett úgy, hogy a nap sugarai bejussanak a belső kamrába a szóló összeépített kőkörön keresztül. Ez a jelenség különleges és elképesztő azoknak az embereknek, akik az év át bármely időszakában ellátogatnak Newgrange-be.

Szálláslehetőségek szempontjából Newgrange közelében több lehetőség is adódik. A környéken található egyéb látnivalók, például a Dowth és a Knowth dombjai, amelyek szintén részei a Brú na Bóinne Világörökségnek, továbbá a Slane vára és a vásárhelyek gazdag kínálata is szórakoztató kikapcsolódást nyújtanak.

Az Írországba látogatók nagyszerű élményekkel gazdagodhatnak a Newgrange-i tartózkodás során, legyen szó akár rövid látogatásról vagy hosszabb pihenésről. A helyszín számos étteremmel, kávézóval és üzlettel rendelkezik, így a helyi ízeket és a kulturális értékeket is felfedezhetik.

Összességében, ha valaki érdeklődik az ősi történelem és az izgalmas régészeti helyszínek iránt, akkor Newgrange a tökéletes úti cél. Az időtlen szépség, a misztikus légkör és a gazdag történelmi hátterével Newgrange biztosan lenyűgözi az ide látogatót, amíg a távozás pillanatáig.


Ünnep Írország Newgrange


Írország csodálatos és varázslatos helyszínekkel rendelkezik, és az egyik legismertebb úti cél a gyönyörű Newgrange. Ez az ókori kőhajó az írországi megalitikus kor egyik legfontosabb és legérdekesebb emléke. Ha nyaralásra vágyik, és szeretné felfedezni Írország történelmét és kultúráját, akkor Newgrange az egyik olyan hely, amit nem szabad kihagynia.

Newgrange a brúna bóinne-i völgyben található, mely Írország északi részén helyezkedik el. Ez a hely a legjelentősebb ősi emlékhelyek közé tartozik Írországban, és a világörökség részeként a brúna bóinne-i neolit helyszínekkel együtt szerepel a világörökségi listán. Newgrange az egyik legősibb kőhajó, amelyet a brúna bóinne-i völgyben találtak. Az épület hatalmas, kőből épült, és kerek formájú. A belső térben találhatók különféle kőállványok, amelyek az ősi emberi hiedelmekhez és rituálékhoz kapcsolódtak.

Az egyik legérdekesebb tulajdonsága Newgrange-nek az, hogy a téli napfordulókor, december 20. és 23. között, természetes fénycsóva világítja meg a belső teret. Az épület vallási jelentősége miatt a napfordulóhoz kapcsolódott, és ez a jelenség a korai emberi civilizációk kapcsolatát a természettel és az égi testekkel mutatja. Amikor a nap kiemelkedik a horizont felett, megvilágítja a bejáratnál lévő jellegzetes követ, amelyen egy szimbolikus napkorong látható. Ez a természeti csoda csupán pár percig tart, és minden évben sokan összegyűlnek, hogy megcsodálják és megünnepeljék az ősi kőhajó és a napforduló közötti kapcsolatot.

A Newgrange környezete is lenyűgöző. A brúna bóinne-i völgy egy gyönyörű táj, tele zöldellő mezőkkel és domborzatokkal. A völgyben más ősi kőhajók is találhatók, amelyeket szintén érdemes felfedezni, például a Knowth és a Dowth. A környező területet számos sétaút és ösvény szeli át, ahol az emberek élvezhetik a friss levegőt és a lenyűgöző kilátásokat.

Amikor Írországban nyaral, ne hagyja ki Newgrange látogatását. Ez a helység elvarázsolja Önt a történelemmel, a természettel és a kultúrával való kapcsolatával. Fedezze fel az ősi kőhajót, amit az ősi emberek építettek és a napforduló csodáját, és szemlélje meg a brúna bóinne-i völgy varázslatos táját. Írország Newgrange ideális úti cél minden történelem és természet kedvelője számára.


A legnagyobb online repülőjegy-kínálat

98% boldog ügyfelek

Záruka a legkedvezőbb árra

A legkedvezőbb repülőjáratok a világ minden sarkába

Vegye meg a legolcsóbb jegyet azokra a helyekre, amelyek látványuknál vagy különlegességüknél fogva elkápráztatják Önt!

Repülőjegyek felderítése