A legkisebb árú jegyet keresed?

Egyiptom Siwa város

Gyakran ismételt kérdések és válaszok Egyiptom Siwa város


1. Miért érdemes meglátogatni Siwa várost?

Siwa város Egyiptom egyik legcsodálatosabb helyszíne, lenyűgöző természeti tájakkal és kulturális örökséggel rendelkezik. Itt található a híres Siwa oázis, amely lenyűgöző kék, több száz éves forrásaival és kőtornyokkal rendelkezik. Ez a hely fantasztikus lehetőségeket kínál a természetszeretőknek, a kalandvágyó turistáknak és azoknak, akik szeretnének eltávolodni a város zajától és pihenni egy gyönyörű, nyugodt környezetben.

2. Hogyan lehet eljutni Siwa városba?

Siwa város elérhető autóval vagy busszal Kairóból. Az autóút kb. 9-10 órát vesz igénybe, míg a busszal való utazás kb. 12-13 óra. A várostól távolabb élők repülővel is eljuthatnak Siwa városába, a szomszédos Marsa Matruh repülőtérről. Siwa városán belül a közlekedéshez javasolt a helyi tuktukok vagy bérelt autók használata.

3. Milyen látnivalók találhatók Siwa városban?

Siwa város tele van kulturális és természeti látnivalókkal. A fő nevezetességek közé tartozik a Siwa erőd, a Shali városa, a Temple of the Oracle (Az órák temploma) és a gazdag történelmű Siwa Múzeum. Emellett a Siwa oázisban több természetes forrás, mint például a Cleopatra Bath, és a különleges természeti képződmények, mint a Fatnas-szikla, szintén népszerű látnivalók.

4. Mikor a legjobb idő látogatni Siwa várost?

A legjobb idő meglátogatni Siwa várost az őszi és tavaszi hónapokban van, amikor a hőmérséklet kellemes és a turisták számára ideális. A nyár rendkívül forró és száraz lehet Siwában, míg a téli időszakban, november és február között néha hűvös lehet az éjszaka.

5. Mire érdemes figyelni Siwa városban?

Miután Siwa város Egyiptom egy távoli területén található, érdemes készülni néhány dologra. Ajánlott hozni elegendő víz és napvédő krémet, hogy megvédje magát a nagy hőségtől. Ajánlott a helyi szokásokhoz és kultúrához történő alkalmazkodás, például viseletre vonatkozóan, és óvatosnak lenni a helyi állatokkal és növényekkel kapcsolatban.

Reméljük, ezek a válaszok segítenek abban, hogy tervezni tudja utazását Siwa városba!


Ünnep Egyiptom Siwa város


Egyiptom sok csodás városa közül talán egyik legkevésbé ismert és látogatott Siwa. Az oázisváros a nyugalom és a feltöltődés helyszíne, ahol a természet ereje és az évezredes kultúra találkozik.

Siwa városát körülöleli a sivatag, amelynek hőmérséklete a nyári hónapokban is 50 fokra is emelkedhet. Azonban a fürdőzés szerelmeseinek sem kell aggódniuk, ugyanis Siwa oázis vizének hőmérséklete az év minden napján 28-30 fok között marad.

Az oázisban található medencek közül talán a legismertebb a Cleopatra forrás, amelyet a legendák szerint maga Kleopátra is gyakran látogatott. A forrás vizének csodás hatása van a testre és a lélekre egyaránt, nem véletlen, hogy a helyiek szerint aki egyszer megmártózik benne, az biztosan visszatér Siwába.

Siwa városa sok-sok évezredes történelmének merítkezési helye. Az oázisban található szerkuh és Amun Templom az ókori Egyiptom legfontosabb imahelyei közé tartozott. Az Amun Templom a mai napig megtekinthető, és a helyi lakosok nagy becsben tartják.

A helyi vendégszeretet és a hagyományos ételek is megérnek egy utazást Siwa városába. A beduin emberek az évezredek során elsajátították a sivatagban való élet minden fortélyát, és erre alapozva kínálnak kiváló ételeket is. Az egyik legismertebb helyi fogás az imam balldi nevű zöldségregény, amelyet a helyi fűszerek és olajok tesznek igazán különlegessé.

Az oázis környéke számos lehetőséget kínál a természetkedvelőknek is. A sivatagban megbúvó természeti remekek, a homokdűnék és a környékbeli erdők vadon élő állat- és növényvilága egész éven át élményt nyújt a kirándulóknak.

Siwa városa egy olyan hely, amelyet érdemes felkeresni bárkinek, aki szeretne elrugaszkodni a modern világ zajától és felgyűlt stresszétől, és feltöltődni a természet erejével, valamint betekintést nyerni egy olyan kultúrába, amely az évezredek során sokat tanított az embereknek a tiszta élet egyszerűségéről.


Szállás Egyiptom Siwa város


Egyiptom gazdag történelmében különleges helyet foglal el a Siwa város. Ez a helyszín nemcsak a festői szépségéről híres, hanem a lenyűgöző kulturális örökségéről is ismert. Sokan a világ minden tájáról érkeznek ide, hogy felfedezzék a város történelmi látnivalóit és élvezhessék a lenyűgöző környezetet. Azonban egy látogatás Siwába nem teljes élmény nélkülözheti a megfelelő szállást.

Siwa város egyedi és tradicionális szálláslehetőségeket kínál a látogatóknak. A legnépszerűbb lehetőség a helyi termelemekből épült földházakban való tartózkodás. Ezek a hagyományos épületek kellemes hőmérsékletet tartanak még a legmelegebb nyári napokon is, és védelmet nyújtanak a sivatag kellemetlen éghajlatától. A falvakban elhelyezkedő szállások lehetővé teszik a látogatók számára, hogy a helyi életet tapasztalják meg, és megismerjék a tradicionális Siwa életmódot.

A szállodák és üdülőhelyek választéka is kielégíti a Siwába érkezők igényeit. Ezek a modern létesítmények luxust és kényelmet kínálnak a látogatók számára. A szállodák többsége Siwa környékén található, gyönyörű tájra néző kilátással, így a vendégek gyönyörködhetnek a naplementében a sivatagban.

A Siwába látogató turisták számára elérhetőek továbbá a tartózkodást lehetővé tévő kempingek. Ezek a kempingek lehetővé teszik, hogy a látogatók közvetlen közelről élvezzék a sivatag szépségét és csendjét, miközben a szabadtéri élet élményét is megtapasztalják. A sátrazás az egyik legautentikusabb módja annak, hogy megtapasztaljuk a sivatagi életet, és a Siwa területén kempingezők számára sok lehetőség áll rendelkezésre a látogatói élmény egyedi kialakítására.

A Siwa városban megtalálható szálláslehetőségek közül kiemelendő Joannas House, amely az egyik legelismertebb szálláshely a területen. Ez a lenyűgöző földház csodálatos kilátást nyújt a tájra, és autentikus élményt nyújt a vendégeknek. Egyéb népszerű szálláshelyek közé tartozik a Siwa Relax, a Shali Lodge, a Taziry, amelyek kiváló minőségű szolgáltatásokat és kényelmet kínálnak a vendégeknek.

Siwa város olyan hely, amelyet nem szabad kihagyni, ha Egyiptomba látogatunk. Az itt található szálláslehetőségek lenyűgöző élményt nyújtanak a látogatóknak, és lehetővé teszik, hogy belemerüljünk a város történelmébe és kultúrájába. Legyen szó hagyományos földházakról, luxus szállodákról vagy kempingezésről, Siwa városa biztosít mindenki számára megfelelő szállást. Tehát, mikor Siwába látogatsz, ne feledkezz meg arról, hogy élvezd a helyi vendégszeretetet egy egyedi szálláshelyről!


Repülőjegy Egyiptom Siwa város


Siwa, egy apró kisváros Egyiptomban, egy rejtélyes és varázslatos övezetet kínál a turistáknak. Az övezet híres homokdűnéiről, kultikus épületeiről, kőből készült templomairól és kámforfákjáról. Siwa elhelyezkedése, Kairó és a Szahara sivatag között található, amely azt jelenti, hogy az utazók kétféle környezetet élhetnek meg az élményeik során. Azonban, mielőtt elindulunk felfedezni ezt a festői várost, az első intézkedésünk, hogy foglaljunk repülőjegyet.

Siwa környékén Aeroportok:
A repülőút Siwa városába a legközelebbi nemzetközi repülőtéren keresztül elérhető, és ez a Marsa Matrouh Airport. A repülőtér kb. 285 km-re található Siwa városától. Más lehetőség, hogy a közelben található Alexandriába repül, amely kb. 612 km-re fekszik.

A repülőjegy árak:
A repülőjegy ára jelentősen változhat az utazás szezonjától és a foglalás időpontjától függően. Az árak változékonyak és a légitársaságok repertoárjától is függn, de általában az egyik legkedvezőbb ár a Ryanair légitársaság repülőjegye. Az árak körülbelül 50-100 euró között változnak, és általában 2-3 hónappal az utazás időpontja előtt érdemes lefoglalni repülőjegyünket.

Légitársaságok:
A Ryanair a legnépszerűbb légitársaság, amely ezt a célállomást kiszolgálja. De vannak néhány közép- és nagy légitársaságok is, mint a EgyptAir és a Turkish Airlines.

Utazási tippjek:

1. Lefoglalni a repülőjegyet előre egy olcsóbb árért.
2. Az Alexadira-i repülőtérenen érdemes bérelniű autó magunkhoz, vagy egyenlőre a siwai szállásadónktól kérni közvetlen repülőtéri transzfer szolgáltatását.
3. Érkezés után javasoljuk a siwai kultúrátakon túl bemutatkozni környékbeli látványosságokkal.
4. Látogasson el Siwa oázisába, amely a sivatagi homokdűnék felett fekszik, a helyi kultúrára és épületekre gyönyörú elmélkedésben is részt vehetünk.
5. A korai reggeli és az esti órákban a legjobbak Siwához tartozó környeki táj kirándulásaira
6. Ha szeretnénk elrejteni a város zaját és hangját, akkor érdemes meglátrogni, hogy a környező városokban hol találhatók virágzó tájak, például Alexandria városában vagy a sivatagban.

Ha megvásárolta a repülőjegyét Siwába, akkor élvezheti az árnyékot, a történelmet és a szokatlan ételekkel teli gasztronómiát, hogy megfűszerezze az utazását. Ne hagyja ki Siwa város egyetlen lehetőségét az időtlen út megtelepedésére és megtapasztalni a kultúrát, amely három ezer évre nyúlik vissza.


Időjárás Egyiptom Siwa város


Siwa város Egyiptom egyik legkedveltebb turisztikai célpontja. Nem csak a történelmi jelentősége és a lenyűgöző természeti szépségek miatt vonzza a látogatókat, hanem a különleges időjárása miatt is.

Siwa város Egyiptom északnyugati részén található, a Szahara sivatag közepén. A város körül európai értelemben vett sivatagi éghajlat uralkodik, ami azt jelenti, hogy rendkívül meleg és száraz az időjárás. Az év nagy részében Siwa városban rendkívül kevés eső esik, és a hőmérséklet is rendkívül magas. A nyári hónapokban a hőmérséklet eléri a 40 Celsius fokot, így érdemes elkerülni a forró napokat és a déli órákat.

Azonban Siwa város nem csak forró és száraz. Az itt tapasztalt mikroklíma miatt valóban különleges időjárási jelenségek figyelhetőek meg. A város nevezetessége a híres Siwa-oázis, amelynek egyik csodája a forrásokból táplált édesvízi tavak jelenléte. Ez a vízforrás rendkívül ritka Egyiptomban, és csodálattal tölti el a látogatókat.

Az oázisban a hőmérséklet hűvösebb és enyhébb, így a turisták itt élvezhetik a kellemesebb klímát. Az oázisban található tavakban lehetőség van fürdésre is, amely a forró, száraz időben igazán üdítő élményt nyújt.

Siwa városban láthatóak továbbá a régészeti romok, amelyeket a város történelme során kialakult sanda és szeszélyes időjárás is formált. A város körüli homokdűnék és a Szahara sivatagra jellemző szél formálta sziklás táj lenyűgöző látványt nyújt a látogatóknak.

Siwa város az egész év során vonzó úti cél lehet, de a legkedvezőbb időszak a téli hónapokban van. Ekkor a hőmérséklet enyhébb, és a napos időjárás mellett a látogatók élvezhetik a kellemesen hűvös estéket is. Tavasszal a városban lévő pázsitos területek virágba borulnak, és a látogatók gyönyörködhetnek a természet szépségeiben.

Tekintettel a város sivatagi fekvésére, fontos, hogy a látogatók figyeljenek a megfelelő öltözet viselésére és elegendő víz fogyasztására. A forró és száraz időjárás miatt ezek az óvintézkedések kulcsfontosságúak a kényelmes és biztonságos tartózkodáshoz Siwa városban.

Siwa város az időjárásával, történelmi látnivalóival és természeti szépségeivel egyaránt lenyűgöző úti cél lehet. A különleges időjárás és az itt tapasztalható különleges éghajlati jelenségek miatt a turisták egy életre szóló élményekkel gazdagodhatnak Siwa városban.


A legnagyobb online repülőjegy-kínálat

98% boldog ügyfelek

Záruka a legkedvezőbb árra

A legkedvezőbb repülőjáratok a világ minden sarkába

Vegye meg a legolcsóbb jegyet azokra a helyekre, amelyek látványuknál vagy különlegességüknél fogva elkápráztatják Önt!

Repülőjegyek felderítése