Oldal értékelés: +36-70-61-51-555 info@mecsekimezeskorut.hu

Pécs/aranyosgadányi lett az idei Mézkirálynő I. Udvarhölgye

admin 2018.08.17 Tag: Hírek

PÁPRÁDI ANNA BÍBORKA családi méhészetük a Pécs melletti Aranyosgadányban van. Egy esztendőn át a méh, a méz és a méhészek népszerűsítését vállalta.

PÁPRÁDI ANNA BÍBORKA 20 éves, gyógypedagógus hallgató az ELTE-n, s a 2018-as Mézkirálynő választás I. Udvarhölgye.

,,A méhekkel már egészen kicsi koromban megismerkedtem édesapám méhészetében, mondhatni ebbe nőttem bele és az apa-lánya programoknak is a közös méhészkedés adott teret. Mindamellett, hogy beleszerettem a méhek világába, s mindabba, ami egy méhész feladata, tudományos szempontból is foglalkoztatni kezdett mindaz, amit a méhészeti termékek magukban rejtenek.

2014-ben a PTE TTK Biológiai Intézet, Általános Mikrobiológiai Tanszékén belevágtam egy kutatásba, amiben a propolisz antifungális, azaz gombaölő hatását vizsgáltam kórházi fertőzéseket okozó gomba törzseken. A 2,5 éves laboratóriumi munkát követően, eredményeimet egy kutatói konferencián, a TUDOK Kárpát-medencei döntőjén ismertettem, egészségtudomány szekcióban, ahol a kutatásomat 1. hellyel díjazták.
Sikerült kimutatnom, hogy a propolisz tinktúra képes több mint 80%-osan gátolni a vizsgált, kórházi fertőzéseket is okozó gombatörzs szaporodását, ami áttörést jelenthet a fertőzések kezelésében és a gyógyászatban egyaránt.

Éppen ezért a 2018-as Mézkirálynő választás I. Udvarhölgyeként szeretném közelebb hozni az emberekhez a méhészeti termékeket, megismertetni velük ezeknek jótékony hatásait, valamint azt, hogy számtalan betegség kezelésére jelentenek kézenfekvő, természetes megoldást. 
Célom felhívni az emberek figyelmét arra, hogy a mesterségesen előállított, s sokszor káros mellékhatásokkal bíró gyógyszerek helyett érdemesebb a méhészeti termékeket használni, hiszen a kutatások már bizonyították ezeknek jótékony hatásait, s mindamellett a mai napig újabb eredményt, hatást publikálnak a kutatócsoportok."

- PORTRÉ:  https://www.bama.hu/kozelet/helyi-kozelet/belenott-a-meheszkedesbe-1449291/
A családi méhészet háttere: https://papradi-meheszet0.webnode.hu/
PÁPRÁDI JÓZSEF Pécs/aranyosgadányi méhész, a Mecseki Mézes Körút, a baranyai méhészek önkéntes közösségének az egyik alapítója
- Szakmai múlt: http://mecsekimezeskorut.hu/mehesz/papradi_josef 


partnerek