Oldal értékelés: +36-70-61-51-555 info@mecsekimezeskorut.hu

Baranyai Mézkirálynő-jelölt

admin 2018.07.26 Tag: Hírek

Páprádi Anna Bíborka személyében pécsi jelöltje van a 2018-as MÉZKIRÁLYNŐ választásnak. Ismerkedjenek meg vele!

- Páprádi Anna Bíborka vagyok, 20 éves, gyógypedagógus hallgató az ELTE-n, s a 2018-as Mézkirálynő választás egyik jelöltje.

A méhekkel már egészen kicsi koromban megismerkedtem édesapám méhészetében, mondhatni ebbe nőttem bele és az apa-lánya programoknak is a közös méhészkedés adott teret.

Mindamellett, hogy beleszerettem a méhek világába, s mindabba, ami egy méhész feladata, tudományos szempontból is foglalkoztatni kezdett mindaz, amit a méhészeti termékek magukban rejtenek.

2014-ben a PTE TTK Biológiai Intézet, Általános Mikrobiológiai Tanszékén belevágtam egy kutatásba, amiben a propolisz antifungális, azaz gombaölő hatását vizsgáltam kórházi fertőzéseket okozó gomba törzseken. A 2,5 éves laboratóriumi munkát követően, eredményeimet egy kutatói konferencián, a TUDOK Kárpát-medencei döntőjén ismertettem, egészségtudomány szekcióban, ahol a kutatásomat 1. hellyel díjazták.
Sikerült kimutatnom, hogy a propolisz tinktúra képes több mint 80%-osan gátolni a vizsgált, kórházi fertőzéseket is okozó gombatörzs szaporodását, ami áttörést jelenthet a fertőzések kezelésében és a gyógyászatban egyaránt.

Éppen ezért Mézkirálynőként szeretném közelebb hozni az emberekhez a méhészeti termékeket, megismertetni velük ezeknek jótékony hatásait, valamint azt, hogy számtalan betegség kezelésére jelentenek kézenfekvő, természetes megoldást. 
Célom felhívni az emberek figyelmét arra, hogy a mesterségesen előállított, s sokszor káros mellékhatásokkal bíró gyógyszerek helyett érdemesebb a méhészeti termékeket használni, hiszen a kutatások már bizonyították ezeknek jótékony hatásait, s mindamellett a mai napig újabb eredményt, hatást publikálnak a kutatócsoportok.

Hálás vagyok minden támogatásért! Nehézséget a kaptárakba!
- forrás: https://www.facebook.com/annabiborka.papradi

- Méhészeti háttér: PÁPRÁDI JÓZSEF pécsi/aranyosgadányi méhész, a Mecseki Mézes Körút, a baranyai mészek önkéntes közösségének az alapítója
portré: http://mecsekimezeskorut.hu/mehesz/papradi_josef
 


partnerek