Oldal értékelés: +36-70-61-51-555 info@mecsekimezeskorut.hu

Végre itt vannak a LEADER pályázatok

admin 2017.11.01 Tag: Hírek

Megjelent a Miniszterelnökség Agrár-vidékfejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkársága, mint EMVA Irányító Hatóság Közleménye a LEADER helyi pályázati felhívásokról.

 

A LEADER helyi pályázati felhívások megjelenése a mai naptól (2017.10.31.) megkezdődik. A felhívások a Magyar Államkincstár honlapján érhetőek el, az alábbi linken:

https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/leader-helyi-felhivasok          

Első körben a gazdaságfejlesztési felhívások jelennek meg, és őket követik a közösségi célú fejlesztések.

Egységesen minden felhívás 60 napig lesz ún. társadalmasításon, és a 60 nap leteltét követően lehet benyújtani a támogatási kérelmeket elektronikusan, legkorábban január 2-tól, függően az adott Akciócsoport döntésétől.

Természetesen minden Akciócsoport a saját honlapján is meg fogja jelentetni a saját felhívásait.
Mecsekvidék Egyesület:
 Tájékoztatni szeretnénk, hogy Egyesületünk az idei évben végre lehetőséget kapott, LEADER pályázati felhívásainak megjelentetésére.

Az Egyesület munkaszervezete és Tervezői Csoportja öt településén tartott a felhívásokkal kapcsolatos mikrotérségi fórumot. A fórumok résztvevői megismerkedhettek az LEADER intézkedések céljaival, a pályázati felhívások részleteivel. Aki nem tudott eljönni a fórumra azonban nem marad le semmiről, hiszen az Egyesület honlapján és hírlevélben is folyamatosan tájékoztatják az érdeklődőket, továbbá a korábbi évekhez hasonlóan is lehetőség van a személyes konzultációra, telefonos személyes és elektronikus formában egyaránt.

A Mecsekvidék Helyi Fejlesztési Stratégiája igen szerteágazó, a térség sok problémájára ad megoldási javaslatot. A gondolatmenetet követik a LEADER felhívások is, melyek a következő területekre kerülnek kiírásra:

Gazdaságfejlesztés tárgyú helyi felhívások:

Induló és működő vállalkozások eszköz és telephely fejlesztése
Keretösszeg: 170 millió Ft

Turisztikai termékek és attrakciók fejlesztése
Keretösszeg: 49 millió Ft

Helyi termék koordinált piacra jutása
Keretösszeg: 15 millió Ft

Nem gazdaságfejlesztés tárgyú helyi felhívások:

Civil szervezetek működésének, szervezetük fejlesztésének és együttműködésük támogatása
Keretösszeg 30 millió Ft

Helyi tájértékek állapotjavítása. Helytörténeti gyűjtemények, tájházak életre keltése programokkal. A meglévő értéktárak bővítése, közös értékleltár létrehozása.
Keretösszeg: 30 millió Ft

Régi mesterségek tanulása, a hagyományok és az örökség őrzéséhez szükséges tudás megszerzése.
Keretösszeg: 10 millió Ft

Hagyományőrző, művészeti és kulturális csoportok működésének, tudásuk megszerzésének, továbbadásának támogatása. Hagyományőrző és kortárs programsorozatok támogatása.
Keretösszeg: 20 millió Ft

Ifjúsági közösségek szerveződésének és programjaik támogatása. Animátorok képzésének és működésének támogatása.
Keretösszeg: 13 millió Ft

Településfejlesztési programmal rendelkező települések számára gazdaságfejlesztési, vagy közösségfejlesztési célú programok megvalósítása.
Keretösszeg: 30 millió Ft

A felhívás tervezetek jelenleg az Irányító Hatóság általi minőségbiztosításon vannak.

gazdaságfejlesztés tárgyú helyi felhívások a tervek szerint 2017. október 31-ig megjelennek, a nem gazdaságfejlesztés tárgyú (önkormányzatok, civil szervezetek) helyi felhívások megjelentetése folyamatosan történik, az összes felhívás legkésőbb 2017. november 30-i dátummal megjelenhet.

A LEADER helyi felhívások megismerésére – más pályázati felhívásokhoz hasonlóan - 60 nap áll rendelkezésre, melyet követően megnyílik a pályázatok benyújtásának lehetősége is.

További részletekért információkért keresse az Egyesület munkatársait bármely elérhetőségen. 
- forrás: 
http://mecsekvidek.hu/index.php/hirek-2/palyazati-hirek/559-vegre-leader
 


partnerek